miercuri, 6 iulie 2011

GREEN

jad,coral auriu,cuart fumuriu,nuca de cocos,elemente argintate

jad,coral auriu,cuart fumuriu,nuca de cocos,elemente argintate

jad,coral auriu,cuart fumuriu,nuca de cocos,elemente argintate


cercei coral auriu,citrin,nuca de cocos,elemente argintate

cercei coral auriu,elemente argintate

inel piele,elemente argintate
JAD
Isi are originile in China legendara cand era socotita o piatra regala. La inceput, obiectele de jad erau unelte folosite in munca si viata cotidiana. Ulterior au aparut obiecte ornamentale din jad, care au devenit simboluri ale avutiei si puterii. Multe obiecte sunt din domeniul religios si superstitios, fiind invaluite intr-o nuanta misterioasa. Oamenii purtau obiecte de jad pentru a inlatura si a evita nenorocirile, mancau jad pentru a fi longevivi si isi imbracau mortii cu costume de jad pentru a fi pastrat permanent cadavrul. Jadul a devenit un lucru nelipsit din viata chinezilor in antichitate. In acelasi timp, jadul a fost cunoscut si de catre civilizatia Mayasa, dar obiectele care ne-au parvenit din aceasta parte a lumii sunt mai rare deoarece aici s-a instituit o taxa pe jad, ceea ce a dus la limitarea folosirii lui.
Importat din China patrunde in Europa abia incepand cu secolul al saisprezecelea. Obiectele de Jad aduse de spanioli din Lumea Noua au fost denumite "piedra de hijada", care a devenit in franceza "ejade" si in final, "jad".
Efecte benefice: Numit piatra viselor sau piatra fidelitatii, jadul, este o piatra a linistii si pacii. Ajuta la gasirea unor solutii la rezolvarea problemelor. Aduce noroc, sanatate, protejeaza mama si copilul. Absoarbe energiile negative din mediul inconjurator si din casa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu